Maatwerk keuken Drunen

Keuken zelf ontwerpen

Is jouw keuken aan vervanging toe? Mijn keuken thuis valt letterlijk uit elkaar en is echt aan vervanging toe, maar waar begin je…stel jezelf de volgende vragen:

• Wat is de ideale indeling voor de ruimte?

• Wat vind ik belangrijk in de keuken?

• Wat vind ik mooi?

• Heb ik dan genoeg werk- en opbergruimte?

• Kan ik elementen hergebruiken?

 

De ideale keuken ontwerpen is best een uitdaging maar ik help je graag. Hieronder de oude situatie.

 

Keuken Drunen interieurontwerp

3D ontwerp keuken

Een nieuwe keuken begint na het bepalen van je wensen en stijl met een ontwerp. Een 3D-visualisatie geeft je een goed beeld van de nieuwe opstelling, indeling en de kleurencombinatie. Met een 3D-ontwerp krijgt ook de meubelmaker een goed beeld van jouw wensen en ideeën, aan de hand daarvan kan hij een werktekening maken met de exacte afmetingen.

Tegenwoordig worden bovenkasten vaak weggelaten maar ik heb bij dit ontwerp bewust gekozen voor bovenkasten. Deze zorgen voor extra opbergruimte en de afzuigkap is erin verwerkt zodat het een rustig geheel wordt. De houten vakken zorgen voor een speels effect.

 

3D visualisatie maatwerk keuken Drunen Vlijmen

 

Duurzame materialen maatwerk keuken

Bij de materiaalkeuze wil ik graag zoveel mogelijk gebruik maken van “duurzame” materialen. Allereerst kijken of er nog onderdelen uit de oude keuken hergebruikt kunnen worden. Bij mijn keuken wilde ik graag de draaicarrousel hergebruiken en dat was ook mogelijk. Helaas was de rest niet meer herbruikbaar. Ik ben op zoek gegaan naar de meest “duurzame” materialen. Dat is nog best lastig. Na een zoektocht op internet en het benaderen van diverse leveranciers kwam ik uit bij Baars & Bloemhoff. Zij beschikken over een informatieve overzichtelijke website en bij vragen staan ze je graag telefonisch te woord. Zij hebben divers “milieuvriendelijk” plaatmateriaal in het assortiment. Denk dan aan plaatmateriaal van gerecycled hout, bamboe, MDF zonder gifstoffen etc.

 

Interieuradvies Drunen woonkamer keuken interieurontwerp engraved flowers
keuken drunen detail interieuradvies styling interieurontwerp maatwerk 2

Verantwoorde materiaalkeuze

Na het aanvragen van diverse samples heb ik gekozen voor o.a. HPL plaatmateriaal van UNILIN Evola.  Het HPL van UNILIN is niet alleen kleurvast, maar ook stootvast en krasbestendig. Deze robuuste eigenschappen zorgen ervoor dat het materiaal lang mee gaat. 

Hout dat al een leven had als pallet, meubel of betonbekisting wordt grondstof voor het spaanplaat van UNILIN. 85% van de nieuwe spaanplaten bestaat uit postconsumptiehout dat een tweede leven krijgt. Kortom een verantwoorde keuze.

Betreft de kleur van deze keuken in Drunen heb ik gekozen voor strak donkergroen in combinatie met houtlook. Hout zorgt voor een warme uitstraling, zeker in combinatie met de bestaande tegelvloer. De donkergroene kleur is al toegepast op een wand in de woonkamer. Door deze kleur terug te laten komen in de keuken ontstaat er rust en één geheel.

 

maatwerk keuken groen gerecycled hout Drunen Vlijmen

Jouw droomkeuken op maat

Wil je ook graag jouw droomkeuken realiseren maar weet je niet waar je moet beginnen? Ik help je graag, neem gerust contact op voor meer info of een vrijblijvend gesprek.

 

 

Kom in contact