Interieuradvies Drunen

Interieuradvies & styling woonkamer en keuken Drunen

Ben jij op zoek naar een indeling en inrichting voor jouw huis? Dit gezellige gezin uit Drunen heeft mij benaderd om mee te denken met de nieuwe indeling van hun woonkamer en eethoek. De kinderen zijn basisschool af en wilde graag meer zitplek in de woonkamer. Daarnaast wilde ze meer sfeer en kleur. Stylingadvies, behang, meubel- en kleuradvies uitgewerkt in een interieurplan daar wilde ze voor gaan!

Wat is jouw ideale indeling?

De grote vraag was, hoe kunnen we de lange smalle woonkamer het beste inrichten? De kinderen zijn groot, komen regelmatig vrienden over de vloer, extra zitplek op de bank was gewenst. De speelhoek mocht weg, maar wat komt er voor in de plaats? Mijn idee was om de compacte woonkamer te verlengen, maar hoe? Ja een lange smalle woonkamer kan een uitdaging zijn om goed in te delen. Ik heb gekozen voor een lange modulebank met een extra leuning voor een speels effect. Daarbij was het wel belangrijk dat de deur naar de hal goed bereikbaar bleef en de loop naar de keuken niet te krap werd. Achter de bank heb ik een open maatkast geadviseerd zodat er genoeg ruimte ontstond voor de bank en diende gelijk als roomdivider tussen de woonkamer en eethoek. Hieronder de definitieve indelingsplattegrond op schaal voor deze woning in Drunen.

 

Interieuradvies Drunen indelingsplattegrond indeling woonkamer

Interieurstyling Drunen

Naast een aantal ideale indelingsplattegronden maak ik als interieurstylist een moodboard om de sfeer te bepalen voor hun woonkamer en keuken in Drunen. Als het moodboard in de smaak valt en ze de ideale indelingsplattegrond uitgekozen hebben ga ik het persoonlijke interieuradvies verder uitwerken. Bij het maken van een interieurplan ga ik een stap verder als de opdrachtgever zelf zou bedenken. Hierbij houd ik rekening met de wensen en stijl van de opdrachtgever.

 

Interieuradvies Drunen moodboard kleuradvies

Sfeervolle lichte woonkamer

 In de woonkamer zat al een haard die in de oude situatie links van de bank gesitueerd was. Door de bank naar het midden van de woonkamer te verplaatsen is komt de haard beter tot zijn recht. Zowel links als rechts van de haard heb ik een lage maatkast geplaatst met functionele opberglades, waarop je eventueel ook kan zitten. Rechts van het lage meubel staat een extra opbergkast, dit zorgt ook voor hoogte in de ruimte. Als hoofdkleur op de lange wand ben ik gegaan voor de warme kleur Velvet Fudge (van duurzaam verfmerk ECO LAB) naast de lichte basiskleur. Als contrastkleur heb ik gekozen voor een terra kleur, deze komt terug in de posters, sierkussens en kleine accessoires. De bestaande cognackleurige stoel past er goed bij.

 

Interieuradvies Drunen woonkamer styling styliste Waalwijk natuurlijke kleuren

Roomdivider op maat

Deze op maat gemaakte roomdivider zorgt ervoor dat de bank midden in de woonkamer kan staan, waardoor er een ruime zithoek ontstaat. Daarnaast scheid de kast de zithoek van de eethoek op een luchtige manier door de open vakken. Onderaan is de kast dicht, daardoor heb je vanaf de eethoek extra opbergruimte.

 

Interieurstylist Drunen woonkamer naturel wonen
Grafische schilderijen kleuradvies Drunen styling 2

Rust in huis

 Door de Fudge kleur in combinatie met de houten vloer en kast ontstaat er rust, deze tinten liggedicht bij elkaar. Dat geld ook voor de lichte basiskleur gecombineerd met de bank. In de eethoek heb ik sfeer aangebracht door een subtiel tropisch behang toe te passen, deze gaat ook op in de basiskleur op de wand en het plafond. De ronde tafel is vriendelijk en praktisch in de ruimte. Je schuift zakelijk een extra stoel aan.

 

Interieurontwerp Waalwijk eethoek ronde tafel palmenbehang

Restylen keuken

 De bestaande witte keuken kon wel wat kleur gebruiken. Ik koos ervoor om de terra tint hier terug te laten komen op de achterwand. Dat geeft de keuken gelijk een hele andere sfeer en veel meer warmte. Door mooie kunstbloemen op het keukeneiland te plaatsen met een aantal bloemen in dezelfde terra tint wordt het één sfeervol geheel zonder al teveel kosten te maken.

 

Interieurstylist Waalwijk keuken terraroze

Interieurstyling Drunen

 Mijn doel is om deze woonkamer in Drunen op een sfeervolle en praktische manier in te richten n.a.v. hun woonwensen. Een halfjaar later is het interieuradvies gerealiseerd en mocht ik foto’s komen maken. Ze zijn ontzettend blij met het interieuradvies van Studio K2K en het resultaat.

 

Jouw persoonlijk interieuradvies

Wil je ook graag persoonlijk interieuradvies? Ik help je graag, neem gerust contact op voor meer info of een vrijblijvend gesprek. Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

 

 

Kom in contact