Upcyling is het nieuwe recyling

 

Mijn missie met Studio K2K is o.a. om jullie kennis te laten maken met mooie duurzame Nederlandse interieurmerken. Mensen met dezelfde visie, die iets goed willen doen voor de aarde en aan de toekomst denken.

Dit blog gaat dan ook over het verhaal achter Tolhuijs. Duurzaam Dutch Design met een verhaal! Dit is één van mijn favoriete duurzame interieurmerken, hun producten verwerk ik dan ook graag in mijn interieurontwerpen. Ze maken design wat er gaaf uitziet en ook nog eens op een eerlijke manier.

 

‘Het product moet er vooral mooi uit zien. Zo krijg je automatisch het duurzame verhaal bij mensen in de woonkamer. Een duurzaam ‘Paard van Troje’

Quote van Bastiaan Tolhuijs (oprichter en eigenaar)

De 3 kernwaarden van Tolhuijs

Dutch Design

Bij Tolhuijs ontwerpen ze in de omgekeerde wereld. Ze kijken niet naar wat ze willen en hoe ze het gaan maken. Ze kijken naar afvalmateriaal en verzinnen dan wat ze er mee kunnen doen. Ontwerpen uit noodzaak.

Afval Materialen

Elke dag wordt er door fabrieken bruikbaar materiaal weggegooid, dit zijn hun grondstoffen. Het transformeren van afval naar een product met een betere functie wordt upcycling genoemd. Bij Tolhuijs doen ze niet anders.

Sociale Productie

De producten zijn gemaakt in gevangenissen en sociale werkplaatsen. Zo proberen we mensen te helpen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen een opleiding volgen en bijvoorbeeld een lascertificaat halen. De gedetineerden kunnen werkervaring opdoen en daardoor direct de arbeidsmarkt op waardoor ze beter re-integreren.

 

Visie

Afval wordt gerecycled, maar dit is niet meest duurzame oplossing voor het materiaal. De kwaliteit van het materiaal degradeert, en het kost veel energie. Het materiaal is nog goed genoeg om nieuwe producten van te maken, als je er maar creatief naar kijkt. Dat is waar ze bij Tolhuijs heel goed in zijn!

Mijn favorieten

De eerste keer dat ik producten van Tolhuijs tegen kwam was op de VT wonen beurs in Amsterdam en mijn oog viel meteen op wandrek FENCY. Leverbaar in verschillende trendy kleuren en met diverse accessoires waardoor je je eigen persoonlijke rek kan samenstellen. Je kan er zelfs een bureau van maken.

Daarnaast ben ik helemaal weg van de tafels uit de ABLE-collectie. Gemaakt van hoogwaardig afvalmateriaal. Voor de eikenhouten versie zijn oude treinwagons uit Frankrijk gebruikt en dit hout is weer tot leven gebracht. Andere versies zijn gemaakt van weggegooid pallet hout.

Interieuradvies op maat

Ben jij nu ook zo enthousiast geworden over de producten van Tolhuijs? Hoe gaaf is het als je in je directe leefomgeving een steentje bij kan dragen, hoe klein het ook is.

De producten kun je via Studio K2K bestellen, stuur een mail naar info@studiok2k.nlvoor meer info.

Liever persoonlijk advies? Ik kom graag bij je langs, vul onderstaand contactformulier in voor meer info.

11 + 9 =