duurzaam interieuradvies upcycle

Paar weken geleden werd ik benaderd door Joris Tolhuijs van de duurzame interieurmerken Led Light District en Tolhuijs Design of ik open stond voor een interview. Super leuk dat ze aan Studio K2K dachten. Zelf ben ik al jaren fan van de geupcyclede ontwerpen van Tolhuijs Design, ze maken van afval gave nieuwe producten op een verantwoorde manier.  Het nieuwe merk Led Light District met duurzame LED verlichting trekt zeker mijn aandacht! Dus ja laat dat interview maar komen…

Graag staan we eerst stil bij 2022. Waar is Studio K2K het meest trots op het afgelopen jaar? 

De leuke samenwerking met duurzame merken zoals Tolhuijs Design en Led Light District. Deze merken weten mij steeds beter te vinden voor samenwerking, een blog of fotoshoot. Studio K2K krijgt steeds meer naamsbekendheid in de duurzame interieurbranche zowel bij opdrachtgevers als interieurmerken. Daar ben ik trots op!

Hoop je dat duurzaamheid meer de boventoon gaat voeren in 2023? 

Duurzaamheid wordt nóg belangrijker in 2023, de wereld om ons heen verandert. Mensen worden zich steeds bewuster wat voor impact we hebben als mens op de aarde. Gelukkig zijn er steeds meer mooie duurzame interieurmerken die ik graag onder de aandacht breng bij mijn opdrachtgevers.

Hoe anders was dat in 2022, wat waren toen de trends? 

Zwart staal was nog steeds een trend, verlichting met fijne lijnen en subtiel design. Geen grote industriële lampenkappen meer. Daarnaast was transparantie een trend, van sierlijke lichtbronnen tot glazen armaturen, wat dat betreft zitten jullie behoorlijk in de trend voor Led Light District. 

Hoe zijn deze trends nog zichtbaar in de verlichting trends in 2023? 

Ik denk dat transparantie en subtiel design een trend blijven, licht en luchtig. Daarnaast krijgen we steeds meer behoefte aan transparantie in het productieproces. We vinden het milieu en sociale productie steeds belangrijker, eigenlijk kunnen we er niet meer omheen.

duurzaam interieuradvies drunen
upcycled duurzaam design den bosch

Hoe gaat Studio K2K dit verwerken in de interieurplannen? 

Ik kijk vooral naar de opdrachtgever zelf, welke interieurstijl/kleur past bij ze. Hebben ze meubels en accessoires met een persoonlijk verhaal, die neem ik graag mee in mijn interieurplan. Kijk niet direct naar trends, hou wel de trendkleuren in de gaten voor op de wanden. Het belangrijkste is een persoonlijk interieur met basismeubels die lang meegaan, tijdloos en duurzaam.

Wij willen ons verlichting assortiment uitbreiden, heb je nog gouden tips voor ons?

Een mooi verhaal achter een product spreekt aan. Ambacht en natuurlijke materialen maken een product bijzonder, waarvan is het armatuur gemaakt? Waar is het geproduceerd. Maar goed dat doen jullie al heel goed, zoals bij de Hook’d. Subtiel design dat net even anders is als bij andere aanbieders.

Waarom zouden mensen bij Studio K2K mogen aankloppen voor interieuradvies?

Een persoonlijk interieur staat bij Studio K2K voorop, ik luister dan ook goed naar de wensen van de opdrachtgever. Ik maak ook graag gebruik van duurzame interieurartikelen in mijn projecten, van muurverf tot eettafels. Neem graag bestaande meubels of meubels van marktplaats mee in mijn ontwerpen, eventueel gerestyled. 

interieurontwerp Drunen duurzaam upcycled interieur
Interieurontwerp Drunen

Duurzame verlichting en meubels

Bekijk Ben jij nieuwsgierig geworden naar de de duurzame en sierlijke lichtbronnen van Led Light District, kijk hier voor het complete aanbod.

Het assortiment aan armaturen en meubels van Tolhuijs Design vind je hier.