Interieurstyling Drunen opknappen kast marktplaats duurzame kast

Als duurzame interieurstylist was ik op zoek naar een duurzame buffetkast voor ons nieuwe huis, liefst in de buurt van Drunen. Een grote, gave 2e hands kast waar we veel spullen in kwijt zouden kunnen – dat wil namelijk wel met 4 kinderen in huis – maar ook een kast waarin we persoonlijke spullen konden laten zien.

Duurzaam interieuradvies Drunen duurzame kast

DIY-duurzame buffetkast

Via Marktplaats vonden we een buffetkast en hij leek op papier helemaal bij ons te passen. Hij was groot, hij had een vitrine-gedeelte en een groot opberggedeelte met deurtjes en hij stond ook nog eens om de hoek in Waalwijk. Bij de verkoper stond de kast in de weg en hij wilde er zo graag vanaf dat we hem ook nog eens gratis mochten ophalen!

We leenden een aanhanger en de buffetkast kreeg zo lang een plekje in de woonkamer van het oude huis in Drunen.

De kast was functioneel in orde maar hij moest nog wel in ons nieuwe interieur gaan passen. Daarvoor hadden we echt wel een andere look en feel in gedachten, dus er moest wel wat aan de kast gaan gebeuren!

Duurzame buffetkast kleuradvies Drunen

Opknappen van de duurzame kast in 6 stappen

Stap 1: Een kleur uitkiezen

Ik koos voor een warme groene kleur die goed past bij de kleuren die we verder in ons interieur zouden toepassen.

Stap 2: Reparaties doen

Mochten er reparaties gedaan moeten worden aan je meubel, vul dan nu bijvoorbeeld gaatjes op welke je straks niet meer wil zien.

Stap 3: Ontvetten

Zorg voor een schoon oppervlak. Als je niet op een schoon oppervlak schildert dan kan de verf slecht hechten en na verloop van tijd gaan afbladderen. Dat zou zonde zijn!

Stap 4: Schuren

Naast dat de verf beter hecht, worden er ook oneffenheden en beschadigingen verwijderd bij het schuren. Het is daarom zeker aan te raden om voorafgaand het oppervlak goed op te schuren. Ik deed dat grotendeels met de schuurmachine en mogelijk begaanbare delen met de hand.

Duurzame buffetkast schilderen kleuradvies Drunen

Stap 5: In de grondverf zetten

Grondverf zorgt ervoor dat de normale verf niet direct in het hout trekt. Zo blijft de ondergrond, en dus je meubel, beter beschermd tegen vocht. Ook krijg je een egaler resultaat als je meubels eerst met grondverf verft.

Stap 6: Aflakken

Dit is de leukste stap, dat betekend dat je duurzame kast bijna klaar is. Kies voor een goede lak op waterbasis, is beter voor het milieu.

Interieuradvies Drunen opknappen kast marktplaats duurzame kast in 6 stappen

Interieurontwerp op maat

Kun jij duurzaam interieuradvies gebruiken bij de styling van jouw nieuwe woning? Neem gerust contact op via onderstaand contactformulier en ik kom graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek.

 

3 + 12 =