Duurzaam interieur wordt de toekomst

 

Mijn missie met Studio K2K is o.a. om jullie kennis te laten maken met mooie duurzame Nederlandse interieurmerken. Mensen met dezelfde visie, die iets goed willen doen voor de aarde en aan de toekomst denken.

Dit blog gaat over de De Duurzame Woonbeurs die 5 en 6 oktober plaats vond in De Kromhouthal. Het was de eerste editie, wat was het leuk en hing een goede sfeer! Groot succes wat mij betreft.

Het doel van de beurs is om samen met alle mooie merken te laten zien dat de interieurwereld ook anders kan. Op de mixpleinen was dit goed te zien, deze waren ingericht door interieurarchitecten en stylisten. Hier kreeg je een kijkje in hun visie op een duurzaam interieur. Deze pleinen waren dan ook sfeervol en aantrekkelijk ingericht.

Ik heb kennis gemaakt met mooie duurzame interieurmerken en de inspirerende mensen achter het merk ontmoet. Hieronder een aantal merken die er voor mij extra uitsprongen naast de merken die ik al kende.

Duurzame interieurmerken

Ik startte bij de stand van Four Leaves, een sociaal en verantwoord beddengoed- en handdoekenmerk. Twee jonge mannen in de stand die met veel enthousiasme over de achtergrond van het merk vertelde. Voor elk set beddengoed (100% biologisch katoen) die ze verkopen, doneren ze een slaapzak aan een kindertehuis in Sri Lanka. Het beddengoed en de handdoeken zijn verkrijgbaar in mooie kleuren, vooral het donkergroen sprak me erg aan!

 

Mixpleinen

Daarna kwam ik bij het eerste misplein met een bakfiets omgebouwd tot keuken en meubels van Whoppah, een website waar je o.a. tweedehands items, handgemaakte artikelen, showroommodellen en vintage design klassiekers kan kopen. Aan de overkant zat het mixplein ingericht door Pure styling, ook gave duurzame producten.
Dit zou ik zo in mijn huis zetten!

Geef je spullen een 2e leven

Ook het merk Humade viel op, opgericht door de 2 zussen Gieke en Lotte. Zo kon je gesneuvelde servies meenemen en zij konden het repareren met een gave goudlijm. Zo krijgt je dierbare servies een 2eleven. Een gaatje of vlek in je kleding, geen probleem strijk er een goudkleuring embleem op en je kan het weer aan. Het maakt je kleding nog uniek ook. Het bankje gemaakt van oude brandslangen sprak me ook erg aan.

Circulair interieur

Wauw en als je het over verantwoord interieur design hebt, dan moet je bij Cartoni Design zijn! Zij zijn op zoek naar nieuwe ingenieuze manieren om echt duurzame materialen te gebruiken om betere en verantwoorde ontwerpen te maken. Zo hadden ze de Beam Bench staan gemaakt van afval vurenhout afkomstig van de bouw. Ook de circulaire Table Milan vond ik heel mooi, als deze na 10 jaar bijv. niet meer in je interieur past nemen ze hem in tegen een bepaald bedrag en verwerken ze hem in een nieuw meubel.

Auping veraste mij, ik wist niet dat zij zo bezig zijn met recyclen en bewust produceren. Ze stonden op de beurs met een circulair matras, gemaakt van goede, gezonde materialen die na gebruik opnieuw kunnen worden gebruikt voor een nieuw matras. Een revolutie in beddenland.

Er stonden natuurlijk nog veel meer mooie merken als Fairf, Tolhuijs, Raw paints, More etc.

(Duurzaam) Interieuradvies op maat

Ben jij nu ook zo enthousiast geworden over duurzaam interieur? Hoe gaaf is het als je in je directe leefomgeving een steentje bij kan dragen, hoe klein het ook is.

Studio K2K kan je helpen met het inrichten van jouw huis, stuur een mail naar info@studiok2k.nl voor meer info of vul onderstaand contactformulier in.

5 + 14 =