Duurzaam en goed voor je portemonnee!

 

Mijn eerste blog over duurzaam inrichten was de start van het project om mijn huis in Drunen bewust in te richten. Zoektocht naar interieur en styling. Nieuwsgierig hoe het nu is geworden?

Zoals jullie al weten heb ik heel veel zelf gedaan. Veel spullen komen van Marktplaats en/of zijn van duurzame merken.

En niet geheel onbelangrijk was ook het nadenken over de kleurencombinaties. Dit vragen mijn klanten mij vaak ook bij een interieuradvies. De kleuren die ik door het hele huis gebruikt heb, matchen met elkaar. Donkergroen, oudroze, terra, wit en grijs. Deze kleuren combineren dus ook heel mooi met de planten die ik overal heb staan. Tja, je bent een interieuradviseur of je bent het niet.

Laat me jullie in stappen eens virtueel meenemen door eerste gedeelte van mijn huis. Om te beginnen…

… De woonkamer

Ik wilde graag een grote kast in de woonkamer. Dus ook weer een zoekopdracht op Marktplaats en uiteindelijk aangelopen tegen een kast die naar mijn zin is. Deze heb ik naast een tweede leven ook een nieuwe lichtgrijze kleur gegeven zodat hij perfect in mijn frisse interieur past. Jullie zagen deze kast al in de verf staan, nu zie je hoe deze mooi in de ruimte en het interieur past.

 

Wat vinden jullie trouwens van mijn leeshoek? De hangstoel van Sissy Boy komt zo mooi tot zijn recht tegen de donkergroene hoek in de woonkamer. Door te spelen met verf kom je tot zo’n knusse plek in je woonkamer. Lekker met een boek of tijdschrift in de deze stoel is echt geen straf.

Duurzame oplossingen

Over recyclen gesproken. De accessoires van Zooi zijn van gerecycled staal. De onderzetters en mijn kapstok zijn daarvan gemaakt. Ook dit soort grondstoffen krijgen op deze manier weer een nieuwe functie. Zo kunnen plastic flessen ook ineens een kleed worden.

Een kleed van plastic flessen? Wat moet je je daar dan bij voorstellen? Lekker zo’n hard kleed aan je voeten. Daar vergis je je in. De kleden van Formgatan zijn dus wel gemaakt van gerecyclede PET flessen, maar zien er aaibaar uit en zijn ook zacht. Een hele mooie duurzame oplossing in een interieurontwerp én voor het overschot aan plastic flessen in de wereld.

 

Een tweede kans

De geweldig mooie vitrinekast is één van mijn laatste aanwinsten in mijn interieur. Wat een parel heb ik ook weer tweedehands gevonden. Zo ontzettend blij mee! Oké soms duurt het op deze manier zoeken naar de juist meubels wat langer, maar dat mag de pret niet drukken. Ik word zo gelukkig als ik alles kan vinden wat ik in mijn interieurontwerp heb bedacht.

De prijs betalen

Over mijn geweldige ronde eettafel heb ik het al eerder gehad. De tafel is nu eindelijk gevuld met allemaal mooie stoelen die ik opgeknapt heb met mijn persoonlijke twist. Deze tafel roept om een gezellig etentje, als dat allemaal weer mogelijk is.

Een hoop te vertellen over de woonkamer en daarom wil ik jullie in een volgende blog meenemen naar de eerste verdieping. Dus nog even geduld voor het vervolg van deze rondleiding.

Interieurontwerp op maat

Wil jij je woning ook bewust inrichten? Ik kan je helpen met een “duurzaam” interieurontwerp of stylingadvies voor jouw woning, stuur een mail naar info@studiok2k.nl voor meer info of vul onderstaand contactformulier in.

 

11 + 4 =