3D Lights, lampen van biologisch afbreekbaar plastic

Mijn missie met Studio K2K is o.a. om jullie kennis te laten maken met mooie duurzame Nederlandse interieurmerken. Mensen met dezelfde visie, die iets goed willen doen voor de aarde en aan de toekomst denken.

 

Dit blog gaat dan ook over het verhaal achter 3D Lights, design lampen gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic. Je kan ze ook nog zelf samenstellen, hoe gaaf is dat!

 

Verhaal achter 3D Lights

Marijn van Dam, de man achter 3D Lights heeft een voorliefde voor duurzaam gemaakt design. Hij houdt van mooie dingen, vaak simpel, strak, maar toch vriendelijk van vorm. Design wat je nergens ander vindt, waarbij je zelf invloed hebt op hoe het eruit ziet.

Hij vond het een interessant idee om op een duurzame manier hele mooie dingen te maken. Verdiepte zich achter de techniek van 3D-printen en werd daar helemaal enthousiast van. Naast zijn baan bij de gemeente wilde hij iets compleet anders en is zelf lampen gaan printen en verkopen.

Duurzaamheid

Het duurzame aspect van de lampen zit hem in het gebruikte materiaal bioplastic PLA, wat biologisch afbreekbaar is. Door gebruik van een 3D-printer, is het niet nodig om een voorraad aan te leggen; de printer draait alleen als er een opdracht ligt. Er is dus geen verspilling!

Creëer je eigen duurzame lamp

Stel je eigen duurzame lamp samen, zo past hij in elk interieur. Je kunt kiezen uit 2 ontwerpen;

Honeycomb – ontwerp van designer Matthijs Klaver

Flake – ontwerp van een franse designer

Beide zijn erin zowel hanglamp als tafellamp. Kies je eigen persoonlijke kleur voor de lamp en het snoer. En Marijn kan aan de slag met printen. De 3D-printer doet er ongeveer 8 uur over om de lamp laagje voor laagje op te bouwen.

De lampen van 3D Lights zijn verkrijgbaar op de website 3dlights.nl. Ook kun je ze via Studio K2K bestellen.

Interieuradvies op maat

Ben jij nu ook zo enthousiast geworden over de lampen van 3D Lights? Hoe gaaf is het als je in je directe leefomgeving een steentje bij kan dragen, hoe klein het ook is.

Liever persoonlijk advies? Ik kom graag bij je langs, vul onderstaand contactformulier in voor meer info.

1 + 7 =