Zooi, een 100% Nederlands merk!

Mijn eerste kennismaking met Zooi was op de Dutch Design week in 2017 op Strijp-S. De stand van Zooi trok meteen mijn aandacht door de strak vormgegeven producten van staal en het frisgroene logo. Eenmaal dichterbij zag ik dat de woonaccessoires van restmateriaal gemaakt waren…wauw helemaal mijn ding. Na een kort enthousiast praatje nam ik wat kaarten met daarop de Zooi-producten mee naar huis.

Ruim een jaar later start ik met het idee om Studio K2K op te richten, interieurontwerp & styling met een duurzame twist. Hoe gaaf zou het zijn als ik kan samenwerken met Zooi en zoek daarom contact met ze.

 Begin januari word ik enthousiast gebeld door Stefanie om een kijkje te komen nemen achter de schermen van dit
duurzame merk.

De producten van Zooi worden in Nederland ontworpen en geproduceerd. Op een duurzame manier sfeer creëren bij jou thuis is hun doel. Mooie spullen met een verhaal: daar gaat het om! Ben bewust van waar je mee bezig bent op deze planeet, dan draag je een steentje bij. Op kleine schaal, maar toch. Je moet klein beginnen.

Initiatiefneemster Susan Kokke is het merk Zooi 1,5 jaar geleden gestart. Haar passie is: ‘’Mooie spullen maken van afval, daar wordt ze blij van. Een mooie woonaccessoire is zelden circulair en circulaire woonaccessoires zijn niet per definitie mooi.
Daar brengt Zooi verandering in.’’

Zooi werkt samen met verschillende fabrieken in Nederland. Van het restmateriaal uit deze fabrieken ontwerpen en produceren ze nieuwe duurzame woonaccessoires in de fabrieken waar ze mee samenwerken. De meeste artikelen zijn van reststaal en enkele producten van gerecyclede petflessen.

 De producten worden voorzien van een trendy poederkleur. De kleuren Mooi rood, Zaans geel en Zooi groen, zijn Floris Hovers kleuren. Dit zijn kleuren die eenmalig voor een meubelproject zijn ingezet en nu vooral op een plank liggen te wachten totdat ze weggegooid kunnen worden. Geïnspireerd door de unieke methode die ze gebruiken voor de Waste Grijs kleur (deze kleur is gemaakt van afvalpoeder wat bij elkaar is geraapt), hebben ze met Floris Hovers bedacht om deze uitgesproken kleuren te gaan mengen tot nieuwe unieke kleuren voor Zooi. Doordat de kleuren uit meerdere poeders bestaan, zijn ze gespikkeld en dit geeft een heel mooi en uniek effect.

 

De voorraad per product is afhankelijk van de hoeveelheid en het soort restmateriaal wat voor handen is. In de fabriek maak ik kennis met Theo, die zorg draagt voor de voorraad, de opslag en het versturen van de woonaccessoires.

De producten van Zooi zijn verkrijgbaar op hun overzichtelijke webshop Zooi.nl, bij de woonwinkels Lu-st in Delft en
Kriz interior & lifestyle in Eindhoven. Ook kun je ze via Studio K2K bestellen.

Ben jij nu ook zo enthousiast geworden over de woonaccessoires van Zooi? Hoe gaaf is het als je dan in je directe leefomgeving een steentje bij kan dragen, hoe klein het ook is. Ik kom graag langs voor persoonlijk advies.