mrt 14, 2019

Ook toe aan een opgeruimd, fris en sfeervol voorjaarshuis? Maar weet je niet waar je moet beginnen en hoe je dit het beste kan aanpakken? In de lentemaanden ga ik je dit door middel van het schrijven van diverse blogs uitleggen.

Mijn eerste blog gaat over opruimen en ontspullen, klinkt dit saai? Daar denk ik anders over! Een opgeruimd huis doet wonderen! Een opgeruimd huis geeft namelijk lucht en letterlijk extra ruimte waardoor je thuis lekker kan ontspannen.

Stap 1
Begin met het uitzoeken en opbergen van al je winterspullen, zoals sjaals, handschoenen, dekens, winter accessoires etc. Heb je de smaak te pakken kun je het doorzetten met het opruimen van andere kasten en ruimtes in je huis. Begin niet met het overhoophalen van je hele huis, maar doe het bijvoorbeeld per ruimte of kast, zo houd je het overzicht. Mocht je kinderen in huis hebben, vergeet dan ook zeker het speelgoed niet, veel speelgoed in het zicht zorgt namelijk ook onrust in huis.

Stap 2
Ontspullen is de trend van nu! De meeste mensen hebben zoveel spullen in huis, wees dus vooral kritisch voor jezelf. Bedenk per item goed of je het echt nodig hebt en of je het de afgelopen periode (6 tot 12 maanden) gebruikt hebt. Zo niet, vraag je dan af of je er ooit nog iets mee gaat doen. Spullen die kapot, versleten of ver over de datum zijn kun je direct weggooien.

Stap 3
De spullen die je graag wilt bewaren berg je weer netjes op, mijn advies hierbij is ‘bewaar het op een vaste plek’. Servies netjes in de keuken of de kast bij de eettafel, afstandsbediening bij de tv, facturen netjes in een map, speelgoed in dichte kasten of bakken. Heb je veel boeken in huis welke in het zicht liggen? Sorteer ze op kleur in je boekenkast. Dit zorgt voor rust. Kleine spullen verzamel je in een leuk blik, zodat ze niet door de kast of kamer zwerven.

Bedenk voor elk item een logische vaste plek, zo raak je niets meer kwijt. Zorg ook voor genoeg kastruimte waardoor spullen niet in het zicht liggen, dit zorgt voor rust in huis.

Stap 4
De winterspullen en items die je de komende tijd niet nodig hebt kunnen naar zolder of de garage. Berg deze op in afsluitbare boxen of dozen, op deze manier blijven ze netjes en schoon. Schrijf duidelijk op wat er in de box zit, zo kun je alles makkelijk terugvinden.

Stap 5
Bedenk voor de spullen die je niet meer nodig hebt of je er iemand in je omgeving blij mee kan maken. Zo niet, dan kun je ze verkopen op Marktplaats of breng ze naar de kringloop. Een duurzame manier van opruimen en je maakt er andere mensen blij mee!

Huis opgeruimd? En ben je klaar voor de volgende stap in je huis? Ik kom graag bij je langs voor een persoonlijk interieuradvies. Vul onderstaand contactformulier in.

LENTE-AANBIEDING

1 uur advies aan huis en mijn frisse ideeën voor jouw huis uitgewerkt, nu voor € 99,-*

*Exclusief eventuele reiskosten

4 + 6 =