Interieurontwerp Elshout

Woonkamer nieuwbouwhuis

In Elshout, een dorp naast Drunen liggen een aantal bouwkavels waar je je eigen nieuwbouwhuis neer kan zetten. Een jong stel uit Drunen heeft een stuk grond weten te bemachtigen en is ook hun droomhuis aan het bouwen. Hoe gaaf is het dat ik ze mag helpen met interieuradvies en een 3D visualisatie voor de woonkamer.

 

Interieurontwerp Elshout

Na een intake gesprek in de bouwkeet op hun kavel heb ik een goede indruk gekregen van hun wensen. Ze wilde graag een modern interieur met klassieke elementen, marmerbehang en een donkere kleur. Als eerste ben ik begonnen met het maken van een moodboard. Daarna ben ik de ideale indeling gaan intekenen en begonnen met de 3D visualisatie. Als basis van de ruimte hebben ze gekozen voor een eikenhouten vloer in brede planken. 

 

Kleuradvies

Ik heb in dit interieurontwerp gekozen voor de neutrale kleuren wit, grijs, zwart en als eye-catcher de trendkleur van 2020 Chinese porcelain. Naast de fauteuils en accessoires heb ik deze kleur ook terug laten komen in een geschilderde nis om een statement te maken in de ruimte. Daarin heb ik een lamp geplaatst met kap van kurk, een natuurlijk materiaal dat zorgt voor contrast.

 

Meubeladvies

Het zoeken naar de juiste meubels kost ook altijd wel wat tijd. Ik heb gekozen voor een grote hoekbank in het midden van de kamer. Wel in een rustige kleur zodat deze er niet teveel uitspringt. Deze nodigt echt uit om na een drukke dag lekker op te relaxen.

 

Kast op maat

Om rust te creëren heb ik gekozen voor een grote maatkast met ingebouwde haard en plaats voor de tv. De kleur zwart zorgt voor contrast en maakt de ruimte knus.

 

Stylingadvies

Voor de styling heb ik gekozen om de kleur goud van het marmerbehang terug te laten komen in de accessoires en een lamp voor in de kast. Ook ben ik een fan van groen in huis en heb ook een aantal grote planten geplaatst in het ontwerp. Deze zorgen voor rust en een schone lucht.

Marjolijn en Richard zijn erg blij met hun plan en zijn nu druk met het afwerken en inrichten van hun nieuwbouwhuis. Binnenkort volgen de foto’s van het resultaat. Ik ben stiekem heel benieuwd!